Marc Lerchs

Marc Lerchs, licentiaat journalistiek en communicatie (ULB), gediplomeerd in “Médecine de catastrophe” (eerste hulp bij rampen - ULB), organisatie van de hulpdiensten en management van uitzonderlijke situaties (crisis management), begon zijn carrière in de evenementenwereld in 1990. Hij specialiseerde zich in evenementen met een institutioneel en/of politiek karakter en heeft er in een twintigtal jaar al meer dan 1.500 georganiseerd.

Zijn vroegere activiteiten als vrijwilliger voor het Rode Kruis en ambulancier, sluiten perfect aan bij het diploma crisismanagement, en zorgden voor heel wat praktische ervaring op het terrein. Sinds 2005 werkt hij regelmatig als adviseur op dat vlak voor verschillende bedrijven en overheidsinstanties (oa in samenwerking met Professeur Patrick Lagadec van de Ecole Polytechnique van Parijs). Hij (co-)organiseert niet alleen seminaries over preventie, maar ook de voorbereiding van directiecomitéʼs op eventuele rampen en systeem onderbrekingen. Hij werkt ook voor het flux en telecom management van massa evenementen, en bestudeert hiervoor vooraf de mogelijke risicoʼs. Sinds 2008 werkt hij als adviseur voor de Gouverneur van de Provincie Waals Brabant voor de organisatie van de hulpdiensten, en hij is sinds juni 2010 lid van de FRR (Force de Réflexion Rapide) bij de Provincie Waals Brabant en het Waalse Gewest. Behalve zijn adviserende rol bij de PS sinds 2003, coachte hij ook reeds meerdere politieke en economische personaliteiten. 

Tot slot was deze kunstliefhebber, pianist en af en toe ook componist reeds betrokken bij verschillende culturele projecten. Zijn gevoel voor kunst zorgt voor een net iets andere, subtiele en intuïtieve aanpak van de projecten waarvoor hij geconsulteerd wordt.